Forum Witrażowe - forum.barwyszkla.pl

Odkrywamy świat witraży. Forum witrażowe założone przez easy-Art. Techniki i narzędzia witrażowe. Wystawy witrażu, wernisaże. Szkolenia witrażowe.
Teraz jest 24 lipca 2019, o 05:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2011, o 22:47 
Offline

Dołączył(a): 2 września 2007, o 02:00
Posty: 2070
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 1 time
Wracam do plotera.
Czy ja mówiłem do czego potrzebuję ploter??
Mam goi tyle. Dostałem do niego jeden z najlepszych (podobno) programów SigCut, ale jak pisałem okresowy. Myła taka możliwość , że po zalogowaniu się na ich stronę otrzymywało się kod jednodniowy, ale się zmyło.
Przeglądałem firmy oferujące plotery i to drogie więc podobno niezłej jakości i co?? pracują głównie na SignCut'cie, czyli okresowym, lub dają program " jakiś tam" nazwy nie pomnę ale o ograniczonych możliwościach.
Tak piszą też na różnych forach nie tylko polskich.
Wyczytałem też, że można z corela tylko jak i tu proszę o pomoc, jeśli ktoś wie jak. Reszta jest mało istotna dla sprawy i wydruków.
Drukuję już kilkanaście lat więc sam wydruk nie jest dla mnie problemem, a ja potrzebuję ploter do innych celów, choć związanych z witrażem i fusingiem.

_________________
Drzwi muz są otwarte - ale nie każdy może wejść do krainy sztuki.

pozdrowienia Trebor. :lol:
Moje wypociny znajdziecie tu: www.zakrecona-galeria.pl
i tu: www.zakrecona-galeria.pl/galeria


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2011, o 11:39 
Offline

Dołączył(a): 3 stycznia 2008, o 02:00
Posty: 1083
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
Witam,
Trebor-ku zapytam u mnie w pracy,
ale u mnie w Corelu raczej nikt dobrze nie siedzi, bo wszyscy
projektujący używają Autocad-a lub Enix-a.
Ale muszę znać szczegóły:
typ, marka plotera i na jakim dotychczas chodził oprogramowaniu
(z którego to roku?).

Pozdrawiam,


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2011, o 16:25 
Offline
Site Admin

Dołączył(a): 24 października 2007, o 02:00
Posty: 309
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 2
Treborze jaki to plotter. Model, producent, rok produkcji? Bez tego nic nie mogę pomoc.

_________________
Czasopismo Witrażowe | Lampy Witrażowe | Forum Witrażowe


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2011, o 20:32 
Offline

Dołączył(a): 22 maja 2009, o 02:00
Posty: 124
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
TREBORKU; a może Ty dostałeś program Sig-cośtam z jedniodniowym kodem do przetestowania, a ploter dołożyli gratis - reklamówkę firmową, jako zachętę do zakupu licencji na na ten program za niebotyczną pewnie sumę - znacznie przekraczającą wartość plotera; który z innym oprogramowaniem nie będzie współdziałał??
Zapytaj może w firmie, która Cię takim ploterem "uszczęśliwiła", może mają jakiś dekoder (tańszy od licencji na program) do tego plotera pozwalający na współpracę z innymi programami;


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2011, o 20:45 
Offline

Dołączył(a): 22 maja 2009, o 02:00
Posty: 124
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
a może to właśnie przy zakupie licencjowanego programu dostajesz kod (coś w rodzaju sterownika) pozwalającego na współpracę plotera na współpracę z dowolnym oprogramowaniem??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2011, o 20:49 
Offline

Dołączył(a): 2 września 2007, o 02:00
Posty: 2070
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 1 time
Ploter faktycznie jest chiński, ale wycinał bez problemu.Jak zamknęli dostęp do jednodniowej licencji to stoi a czasami trzeba coś wyciąć.
Tu macie podpowiedź co zrobić z corelem:
http://www.signs.pl/article.php?sid=5375
i dalej jak ciąć prosto z corela:
http://www.signs.pl/article.php?sid=50

_________________
Drzwi muz są otwarte - ale nie każdy może wejść do krainy sztuki.

pozdrowienia Trebor. :lol:
Moje wypociny znajdziecie tu: www.zakrecona-galeria.pl
i tu: www.zakrecona-galeria.pl/galeria


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2011, o 23:20 
Offline
Site Admin

Dołączył(a): 24 października 2007, o 02:00
Posty: 309
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 2
Treborze informacja o programie jest bezcenna, ale jeżeli mógłbym pomóc, to raczej przydatna byłaby wiedza o nazwie urządzenia, modelu i roku produkcji.
Bez tej wiedzy nic z tym nie zrobimy.

_________________
Czasopismo Witrażowe | Lampy Witrażowe | Forum Witrażowe


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2011, o 07:58 
Offline

Dołączył(a): 3 stycznia 2008, o 02:00
Posty: 1083
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
Witam,

Myślę JWAR-ku, że mogłobyć odwrotnie;
- masz kliencie ploter z trialowym oprogramowaniem,
żebyś sobie sprawdził jak sprzęt wycina.
A potem i tak przyjdziesz zakupić od nas kod do pełnego
oprogramowania....
______________ * ______________
Model, typ, rok produkcji Trebor-ku MUS ! ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2011, o 20:25 
Offline

Dołączył(a): 2 września 2007, o 02:00
Posty: 2070
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 1 time
Akurat z tym było odwrotnie. Sprzęt miał roczny program, po tym okresie się skończył i tyle. Później byłą możliwość 1 dniowych wypadów po program i "tyż" się skończyło !!!
Z tego co wiem to bardzo dużo ploterów sprzedaje się właśnie w takiej konfiguracji.
Co do plotera to o ile pamiętam Refine tylko typu nie pamiętam. Zajrzę do warsztatu to wyczytam na tabliczce znamionowej.

_________________
Drzwi muz są otwarte - ale nie każdy może wejść do krainy sztuki.

pozdrowienia Trebor. :lol:
Moje wypociny znajdziecie tu: www.zakrecona-galeria.pl
i tu: www.zakrecona-galeria.pl/galeria


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2011, o 14:13 
Offline

Dołączył(a): 23 listopada 2008, o 02:00
Posty: 1222
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
Ze współpracą z Albertynki skończyłem pracę. Dzięki niej cały zabieg trwał niecałe 3,5 godziny łącznie z rozrysowaniem.
Pozdrawiam serdecznie Albert


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
SitemapIndex SitemapIndex
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO