Forum Witrażowe - forum.barwyszkla.pl

Odkrywamy świat witraży. Forum witrażowe założone przez easy-Art. Techniki i narzędzia witrażowe. Wystawy witrażu, wernisaże. Szkolenia witrażowe.
Teraz jest 14 grudnia 2017, o 12:08

Strefa czasowa: UTC + 2




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, o 22:57 
Offline

Dołączył(a): 3 lutego 2008, o 02:00
Posty: 9
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
czy ktoś z was miał może do czynienia z programem DesignCAD 3D Max 17?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 01:27 
Offline

Dołączył(a): 24 października 2007, o 02:00
Posty: 34
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
DesignCAD ... nie jest to czasami inżynierski sofcik? Co prawda nie miałem z tym styczności, ale skoro takie narzędzia mogą służyć do projektowania "obrazów szklanych" w 2D i 3D, to oprogramowaniem, które może się do tego nadać jest także Autodesk Inventor... co prawda jest to również oprogramowanie z serii CAD, ale znacznie zostało tutaj ułatwione tworzenie brył 3D. Można wymodelować każdy kształt szkiełka i pobawić się w układanie wirtualnego witrażu. Jest możliwość druku i plotu na różnego rodzaju arkuszach z wykorzystaniem warstw podobnie jak w starym, poczciwym AutoCAD'zie.
Bardzo dobrą opcją jest tutaj parametryzacja, którą można zastosować do projektu. Może służyć do tego, iż zaprojektujemy sobie np. motyw środkowej części okna wykonany np. z bewelsów. Może zostać on elementem stałym i dodać do niego sparametryzowane pozostałe części szkła stanowiące wypełnienie okna w zależności od wymiaru ramy, lub również pobawić się w sparametryzowanie motywu środkowego i szkieł okalających.. Przy odrobinie zabawy nasz projekt w 2 min może być dostosowany do małego naświetla nad drzwiami, jak i np. do dużych drzwi balkonowych.
Myślę, że program ten znalazłby głównie zastosowanie przy projektach opartych na kształtach geometrycznych.


Pozdrawiam...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lutego 2008, o 03:25 
Offline

Dołączył(a): 2 września 2007, o 02:00
Posty: 2070
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 1 time
Glass Eye 2000
ktoś powiedział ze kosztuje ponad 2000 zł . W tej chwili jestem w USA (albo w czym podonym) i tu wycztałęm ze kosztuje 150%. policzcie ile to jest chyba ok 400 zł. Fakt ze sam nie rozymiem tego barbażyńskiego języka - to jest poważne utrudnienie.
ale jeśli ktoś che to przywiozę ten program. Wracam za tydzień

_________________
Drzwi muz są otwarte - ale nie każdy może wejść do krainy sztuki.

pozdrowienia Trebor. :lol:
Moje wypociny znajdziecie tu: www.zakrecona-galeria.pl
i tu: www.zakrecona-galeria.pl/galeria


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lutego 2008, o 16:15 
Offline

Dołączył(a): 25 stycznia 2008, o 02:00
Posty: 1044
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
Cześć Trebor
Przed chwilą byłem na stronach zachodnich i rzeczywiście tyle kosztuje ten program. Tyle, że w wersji podstawowej, po przeliczeniu na złotówki, to w/g dzisiejszego kursu kosztowałby - 361.11zł. Kiedyś przetłumaczyłem jego możliwości na stronie Forum:
http://www.easyart.fora.pl/pomysl-na,7/ ... 00,65.html
Myslę, że się opłaci go tam kupić. Na pewno przy zakupie go przez internet płacisz więcej o koszty przesyłki.
Tylko czy wersja podstawowa Cię satysfakcjonuje? Z opisu możliwości, mnie osobiście nie. To wszystko można zaprojektować w prawie każdym programie graficznym, którego się aktualnie używa.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, o 09:55 
Offline

Dołączył(a): 28 października 2008, o 02:00
Posty: 4
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
A może zamiast tabletu używać:
DŁUGOPIS CYFROWY który oferujemy na naszej aukcji dzięki małym rozmiarom i rozbudowanym funkcjom idealnie nadaje się do użytku w domu, biurze, szkole, na wyjeździe czy pracy w terenie. Dzięki wbudowanej pamięci w odbiorniku ( pamięć do 100 stron A4 ) nie wymaga podłączenia do komputera jak to ma miejsce w przypadku klasycznych tabletów. Pisac można na zwyklej kartce papieru, notatniku itp... Odbiornik umieszczony na kartce bezprzewodowo zapamietuje ruchy jakie wykonuje długopis. Można też pisaać gdy skończy się tusz w wkładzie. Po podłączenu odbornika do komputera ( za pomocą kabla USB ) można zrzucuć zapamiętane strony jak rownież używać długopisu jako tablet ( widać wtedy pismo, rysunki itp. online na ekranie komputera ). Długopis można też używać jak myszkę komputerową. Zapisane prace można później poddać edycji czy zamienić odręczne pismo na postać drukowaną za pomocą dołączonego oprogramowania !!!. Program nie rozpoznaje polskich liter.

DANE TECHNICZNE:

- System operacyjny Windows XP , Vista , MAC OS
- 50 mb wolnej przestrzeni na dysku
- Rozdzielczość ekranu minimum 1024x765 pikseli


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, o 22:08 
Offline

Dołączył(a): 2 września 2007, o 02:00
Posty: 2070
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 1 time
Wrzuć link do długopisu!!

_________________
Drzwi muz są otwarte - ale nie każdy może wejść do krainy sztuki.

pozdrowienia Trebor. :lol:
Moje wypociny znajdziecie tu: www.zakrecona-galeria.pl
i tu: www.zakrecona-galeria.pl/galeria


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, o 09:41 
Offline

Dołączył(a): 28 października 2008, o 02:00
Posty: 4
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
link podaję na pw ponieważ system nie pozwala mi na wstawienie odnośników (mam tylko 2 posty)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, o 10:00 
Offline

Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 02:00
Posty: 399
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
Qrczę - a czy jest instrukcja do GE? Po polsku? Nie mogę nigdzie się doszukać, a na pewno drzemie w tym sofcie coś, co ułatwi/przyspieszy obsługę. Pal licho już spolszczenie, ale opis by się przydał.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, o 12:40 
Offline

Dołączył(a): 2 września 2007, o 02:00
Posty: 620
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
Mati - otwórz Help i odpal Tutorial. reszty się domyślisz. Jak pisał wcześniej Michu, będzie wersja po polsku, ale nie " bezcenna".


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, o 16:46 
Offline

Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 02:00
Posty: 399
Podziękował : 0 time
Otrzymał podziękowań: 0 time
Bronku - chętnie "docenię" PL w GE :-), ale dzięki za wskazówki.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
SitemapIndex SitemapIndex
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO